top of page
wengang-zhai-EVgnNnWKaX4-unsplash_edited

ITSA START

"If we had participated in ITSA in the first phase of developing our company, our path to success would have been significantly easier."

Randi Wågø Aas, CEO Presenter

Nytt program starter v 2024

ITSA Start programmet tilbyr basisferdigheter til ferske gründere.

Validé har mer enn 25 års erfaring med å utruste gründere og innovative ideer med kunnskap, nettverk og kapital. Vi vil at dine gode ideer og løsninger, nye produkter, teknologi og tjenester skal ha suksess, og timingen er viktig; Kunnskap må være tilgjengelig når du og din idé trenger det. Derfor tilbyr vi fem ferdigheter på fem uker. Ditt startpunkt for din startup. 

I ITSA Start stiller vi med kr 100 000 i tidligfase investeringskapital til ett av selskapene.

ITSA Start program #12 starter våren 2025

 
Vi fokuserer på 3 områder
ENERGI
 
HELSE
 
SMART
TEKNOLOGI

 

Hvem kan søke?

Vi ser etter gründere på idéstadiet og selskap i oppstartsfase som ønsker å teste ideen sin. Vi stiller ikke krav til fullstendig team, ei heller at AS er etablert. Vi søker gründerselskap som gjør noe som ikke er gjort før, og som løser utfordringer på en annen måte enn dagens løsning. Gründeren må ha pågangsmot, være lærevillig og motivert til å jobbe mot et mål.  

 

Hvordan gjør vi det? 

Vi starter i uke 17, den 23. april. Vi møtes én gang i uken, hver tirsdag kl 09 – 16. Programmet avsluttes i uke 22, men vi kjører Demo Day 11. juni hvor alle presenterer sin forretningsplan. I tillegg til fysiske samlinger setter vi sammen  e-læringsmoduler som du trenger, alt etter behov for kompetanse. Målet er at selskapene bygger opp innhold til en forretningsplan. Programmet lar seg kombinere med jobb eller studier. Datoene for årets program er oppstart 23. april, 30. april, 7. mai, 21. mai og 28. mai, Demo Day er 11. juni fra kl. 12-15.

Hva koster det?

Vi krever ingen deltakeravgift. 

Hvordan søker jeg på programmet? 

Registrer din interesse her:https://valide.my.site.com/s/ide?language=no og huk av på ITSA Start. 

Søknadsfrist er 15. april.

Hva krever vi?

Vi ønsker at du, medgründer og/eller andre i teamet har anledning til å delta 7 timer pr. uke fra 09.00 -16.00 på fysisk møte hvor vi har forelesere, oppgaver, pitcher mm. Alle samlinger er lagt til tirsdager.

Vi ser etter ideer innenfor våre hovedområder som er helse, energi eller smart teknologi, men er du i tvil så søker du eller tar kontakt med oss.

Hvor holder vi til?

Validé holder til i Innovasjonsparken på Ullandhaug, Stavanger.  Adressen er Professor Hanssensvei 7A, 4021 Stavanger.

Trenger du mer informasjon?

Ta kontakt med:

 

Dagfinn Wåge- dagfinn@valide.no

Forretningsutvikler, Validé

 

Marianne F. Lilland - marianne@valide.no

Forretningsutvikler, Validé

Skjermbilde 2024-03-04 kl. 12.48.45.png

Hvordan er det lagt opp:

 

ITSA Start hjulet inneholder 5 områder, ett område for hver uke.

 

Programmet består av fysiske foredrag, streaming, e-læringsmoduler og praktiske oppgaver. I tillegg til at alle selskapene gir hverandre feedback og jobber sammen på enkelte av modulene.

Hver uke vil selskapene pitche sist ukes jobb og stadig komme nærmere en ferdig forretningsplan.

Målet i ITSA Start er å validere ideen gjennom markedsundersøkelser og brukertesting. Bli klar over hva som skal til innen salg og markedsføring for å komme ut på markedet.

 

Lykkes du her vil det være lettere å gå til neste fase som inneholder kapitalinnhenting, utvikling, lansering og kommersialisering. 

Validé har et eget program for tidlig vekst selskaper gjennom ITSA Growth.


PROGRAMINNHOLD

Uke 1  DU, IDEEN & VERDIFORSLAGET

Vi går inn på hva en pitch er, hvorfor gjør vi det og hvordan bygges den opp.

Vi jobber med hvert selskaps verdiforslag og hvorfor det er så viktig å ha det på plass.

Presentasjon av hver enkelts idé. Foredrag av gründerselskap som startet med deltakelse i ITSA Start

 

Uke 2  FORRETNINGSMODELL, MARKED & SALG

Innføring i forretningsplan; Business Model Canva. Lær om og av kunden, og hvordan du når dem. Dette er et viktig tema som handler om verdiløftet, målgruppe, markedsstørrelse, salg og markedsføring.

 

Uke 3  INNTEKT, TEAM & PARTNERE

Skal du skape en bærekraftig business må en ha en klar tanke om hvordan en skal tjene penger. vVi ser også på forretningsmodellen din, og hvordan du kan tjene penger på ideen. 

Vår erfaring er at gründere trenger team og andres kompetanse for å lykkes. Denne uken er team tema, sammen med mulige partnerskap.

Uke 4  MVP & ESG

Denne uken lærer du å lage en «light-versjon» av den ferdige løsningen din, en MVP «minimum viable product». I tillegg går vi inn på hvordan du har en bevist tanke om hvordan du i størst mulig grad utvikler ditt selskap ved å ta hensyn til miljø, mennesker og lover/regler.

Uke 5  FINANSENE & JUSSEN

Hvordan etablere et selskap? Hva er en aksjonæravtale og hva må den inneholde? Finnes det lover som regulerer markedet? Trenger ideen min beskyttelse som patent eller copyright? Hvordan setter jeg opp et budsjett og sørger for å ikke gå tom for penger underveis.

ITSA was proudly selected as finalist to Nordic Startup Awards in 2017, 2018, 2019, 2020 & 2021 in the category "Best Accelerator".

badges_finalists_nsa_norway _2017.png
badges_finalists_nsa_norway-393.33333333
Best-Accelerator-Program-(bigger).png

Hva sier tidligere deltakere?

Jørn Vathne, Casper Robotics 

ITSA Start ga oss kunnskap om hva som er forventet av en oppstartsbedrift i møte med Innovasjon Norge, investorer og markedet.

Det var oppgaver som vi tidligere ikke hadde nok fokus på, som vi nå ser har brakt oss viktige steg videre, og har spart oss for dyrbar tid.

Programmet ga oss den tryggheten vi trengte for å ta steget videre. Vi jobber nå 100% i SP Development

Flavie Gohin, CEO Fishency

Great program, great people, great partners. You will learn how to pitch, you will refine your business model, you will share with other teams and you will increase your network. you will enjoy it!

Terje Hauan

If you have a good idea, this might be one of the better ways to get it forward!

bottom of page